Ton Burgering is onze dirigent.

Biografie

Ton Burgering is geboren in 1973 in Barneveld. In zijn 4e levensjaar kreeg Ton zijn eerste pianolessen. Daarna volgde hij orgellessen bij onder andere Herman van Vliet. Sinds 1996 is hij als vaste organist verbonden aan de Oude Kerk van Barneveld. Naast organist wilde Ton ook graag zijn pianospel verder ontwikkelen, Hij studeerde daarom door bij Herman Riphagen, een pianist die nog steeds zijn persoonlijke coach is.

Als organist, pianist en dirigent begeleidt en dirigeert hij diverse (kinder-) koren. Daarnaast is hij als repetitor verbonden aan een aantal (kinder-) koren. Verder wordt hij veelvuldig gevraagd als organist/pianist om mee te werken aan diverse concerten en cd-opnames.

Van 1990 – 2006 was Ton werkzaam bij Verhoog Muziek – Nijkerk als pianotechnicus en  -stemmer. Hij volgde hiervoor een driejarige opleiding aan de pianovakschool in Amsterdam. Als pianostemmer heeft hij onder meer gewerkt voor Enrico Pace, Igor Roma, Jan Vayne, Louis van Dijk en Eliana Roderigues.

Op 1 mei 2006 is Ton Burgering gestart met zijn eigen bedrijf: Burgering Muziek. Naast organist, pianist en dirigent is Ton actief in het onderhoud en stemmen van piano’s en vleugels en de verhuur van deze instrumenten.

Ton heeft een eigen website; www.tonburgering.nl