Zaterdag 2 juni jl. begon de dag vroeg voor de leden en gasten die naar Katwijk gingen…om 7.45uur stapten ze in de bus.

Bewolkt, grijs, fris…ander weer dan de dagen die achter ons lagen. Maar het was droog!

Mooi op tijd kwamen we aan in Katwijk, zodat we lekker de tijd hadden voor een bak koffie of thee in “het Anker”. Daarna zochten we allemaal een plekje in de Nieuwe Kerk om te gaan zingen in het Groot Samengesteld Koor o.l.v. Mark Brandwijk.

Het programma was afwisselend. Zowel ’s morgens als ’s middags. Zang van het grote koor, maar ook van het Kinderkoor Deo Juvente uit Kesteren. Ook zong het Shaare Zedekkoor een aantal eigen nummers.

Mooi was het dat Mr. Uri Scwartz aanwezig was vanuit Jeruzalem en ook tijdens de beide zangmomenten een toespraak hield en vervolgens een deel uit Ps. 118 en Ps. 122 in het Hebreeuws voordroeg.

Tussen de zangmomenten door hadden we wat vrije tijd en zochten een aantal leden snel een vis kiosk op.

Bij de vis kiosk zaten we met een heel groepje te eten…tenminste als je je eten goed beschermde. Eén lid werd al vlot van haar smakelijke boterham met kaas beroofd door een brutale zeemeeuw en dat gaf natuurlijk de nodige hilariteit.

Daarna werd er goed opgelet om je visje of je broodje te beschermen…en werd ondergetekende nog wat schrik aangejaagd door een kauw die een stukje krentenbol weggriste vlak naast haar (dat stukje krentenbol werd overigens door een medekoorlid daar naar toegegooid om haar te laten schrikken…)

Ook is er nog met een grote groep mensen gezongen op het plein achter het witte kerkje, samen met Chr. Muziekvereniging U.N.I. uit Katwijk

Einde van de middag stapten we weer in de bus en vertrokken we naar Renswoude, naar Restaurant de Hof, waar nog een aantal extra koorleden/gasten aanschoven voor een heerlijk 3 gangen diner. Mmmm…

Dat was smakelijk en heel gezellig! Om 21.00uur vertrok de bus weer naar Barneveld en kwam er een einde aan de gezellige Katwijkdag…